Kαλώς ήλθατε στο μπλογκ μου!

Σας εύχομαι
ένα όμορφο ταξείδι στις ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΞΑΙΣΙΕΣ... Lamprini T.Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

Παντελης Θαλασσινος... για την Ανθη!!! Επίσης αφιερώνεται στους νέους φίλους του μπλογκ: mario 1985 , Ρίκη Ματαλλιωτάκη, Effie's Sweet Home Designs, delfinaki-sunset!!! Καλώς ήλθατε!! Wellcome!

Παντελής Θαλασσινός
8/6/2012
Παντελής Θαλασσινός
(11 Ιουνίου 1858)

Ο Παντελής Θαλασσινός γεννήθηκε στον Πειραιά στις 11 Ιουνίου του 1958 από γονείς νησιώτες. Ο πατέρας του Μιχάλης από τη Χίο, κι η μάνα του Ευαγγελία από τη Σέριφο.
Τον Φλεβάρη του 1967 ξαναγυρίζει όλη η οικογένεια (που έχει γίνει πλέον πενταμελής με τον ερχομό της Γαριφαλιάς) στον Πειραιά και μένουν στο Κερατσίνι στο πατρικό σπίτι της μάνας του. Μαζί με τον Γιάννη αρχίζουν να συμμετέχουν σε γκρουπάκια παίζοντας ροκ μουσική του 70, και τελειώνοντας το Γυμνάσιο το 1976, ο Γιάννης φεύγει για Ιταλία και ο Παντελής μπαρκάρει με το Καπετάν Σταμάτης ένα φορτηγό "μενεραλάδικο" και κάνει ένα γύρο του κόσμου.Στην Ιαπωνία αγοράζει μια κλασσική κιθάρα και αρχίζει να παίζει για πρώτη φορά ελληνικό ρεπερτόριο. 

Ξεμπαρκάροντας το 77, αρχίζει να δουλεύει ως ναυτιλιακός υπάλληλος και δουλεύει και το βράδυ σε ταβέρνες και μπουάτ του Πειραιά (Παραφέλες, Σωτήρης, ΠΕΤΡΑ & ΦΩΣ) για έξι χρόνια.

Θα ταξειδέψουμε σήμερα με τα τραγούδια του!!


To 1986 με τον Γιάννη Νικολάου δημιουργούν τους Λαθρεπιβάτες ένα φωνητικό ντουέτο και μπαίνουν στη δισκογραφία με το "Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε" στην εταιρία ΜΙΝΟΣ με παραγωγό τον Ηλία Μπενέτο και με παρθενική εμφάνιση στο Ζυγό της Πλάκας με τη Χάρις Αλεξίου και τον Χάρρυ Κλυνν. Ακολουθεί ένα ΜΑΧΙ SINGLE με τίτλο "Στη Βραζιλία" και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Στη συνέχεια υπογράφουν συμβόλαιο στην ΜΒΙ επί Ανδρέα Καϊάφα και εκεί κάνουν άλλους δύο δίσκους το Ταξίδι στ' όνειρο και Λαθρεπιβάτες "Έτσι απλά", με παραγωγό τον Μιχάλη Νικολούδη. 


Οι επιλογές των τραγουδιών είναι της φίλης Ανθής!!!!


Στη συνέχεια το γκρουπ διαλύεται και ο καθένας τραβάει το δρόμο του. Ο Παντελής παραμένει στην ΜΒΙ και αφού απέχει απ' τη δισκογραφία για τρία χρόνια, αφήνει την Αθήνα και γυρίζει στη Χίο όπου δημιουργεί ένα χώρο μουσικής έκφρασης τη Μυροβόλο με σήμα τη Φαίδρα.. Εκεί ετοιμάζει και την πρώτη του δισκογραφική δουλειά και παράλληλα 

γράφει τραγούδια για άλλους ερμηνευτές (Πέτρο Γαϊτάνο, Βούλα Σαββίδη, Ελένη Κουβίδη, Νικόλα Μητσοβολέα) και συνεργάζεται με στιχουργούς σαν τους Μάνο Ελευθερίου, Ηλία Κατσούλη που - όπως λέει κι ο ίδιος - του διαμορφώνουν το στυλ. 


Στη Χίο έχει την τύχη να γνωρίσει και να συνεργαστεί στον πρώτο δίσκο του με τον ξεχωριστό εκ Σχοινούσας βιολιστή Νίκο Οικονομίδη καθώς επίσης και τους μαθητές του στο Ομήρειο αδερφούς Πούπαλου Μαρκέλλο και Σταμάτη απ' την Ποταμιά, τό Μανόλη Στάθη, και τον Μιχάλη Βούκουνα απ' τα Νένητα. Συνεργάζεται με τον Γιώργο Μισετζή και τους Γιώργο Παρισίδη και Νίκο Σγούτα στη Μυροβόλο και το πρώτο καλοκαίρι φτιάχνουν μια δεύτερη Μυροβόλο στην Πάρο η οποία υπήρχε μέχρι το 2003.Με ώριμο και καλό υλικό έρχεται στην Αθήνα και ηχογραφεί με την συνεργασία του Γιώργου Ανδρέου τον πρώτο του προσωπικό δίσκο που λέγεται "Νύχτας κύματα" και αμέσως γνωρίζει μεγάλη επιτυχία με τα τραγούδια "εισιτήριο στην τσέπη σου", "πόνος άπονος" και Καράβια Χιώτικα, σε στίχους δικούς του, του αείμνηστου φίλου του Ηλία Κατσούλη,που "εφυγε" απο κοντά μας την 21η Αυγούστου 2008, του Μάνου Ελευθερίου και Μάρσης Τσοπανομίχαλου. To εξώφυλλό του δε κοσμείται από τα λαογραφικά χαρακτικά του Χιώτη χαράκτη Νίκου Γιαλούρη, που έφυγε κι αυτός απο τη ζωή το 2006.


Την ευχαριστώ πολύ... έκανε την ανάρτηση μία εύκολη υπόθεση!!!!


Τον Γενάρη του 94 εγκαταλείπει τη Χίο για να υποστηρίξει το δίσκο του στην Αθήνα δουλεύοντας στο Ρόπτρο με τον Κώστα Μάντζιο, τον Κώστα Παυλίδη και την Αρετή Μπέλου.
To ίδιο καλοκαίρι στην Πάρο συνεργάζεται με τον Ηρακλή Βαβάτσικα τη Μόρφω Τσαϊρέλη και τη γυναίκα του την Ελένη Αθανασιάδου, που ήταν πάντα παρούσα στις δουλειές της Πάρου και τα Χριστούγεννα του 1994 συνεργάζεται ξανά με τη Χαρούλα Αλεξίου στην πρώτη Νεφέλη στο θησείο. Τότε κυκλοφορεί και τον δεύτερο δίσκο του με τίτλο "Αστρανάμματα" (ο αγαπημένος του) που περιείχε τα τραγούδια "Κράτα για το τέλος" και "Τα Σμυρναίικα τραγούδια", που ξανατραγουδήθηκαν από τη Χαρούλα και το Γιώργο Νταλάρα αντίστοιχα.


 Στον δίσκο αυτό κάνει την πρώτη του απόπειρα να ενορχηστρώσει μόνος του τη δουλειά του έχοντας σαν μεγάλο του μυστικό όπλο τον ενθουσιασμό και τον γυαλιστερό - άφθαρτο ήχο των φίλων του μουσικών Σταμάτη Πούπαλου, Γιάννη Πλαγιαννάκου και Μιχάλη Βούκουνα και τις συμβουλές του καλόγουστου ηχολήπτη Γιώργου Καρυώτη, βοηθώντας τον να δημιουργήσει τον δικό του ήχο. Η προσχώρηση δύο τριών ακόμα ταλαντούχων μουσικών (Πάνος Δημητρακόπουλος, Χάρης Λαμπράκης και Σωκράτης Γανιάρης, Ανδρέας Κατσιγιάννης) στην καλή παρέα είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει ένας δίσκος αρχείου που πουλάει μέχρι και σήμερα. Οι στίχοι ήταν του Ηλία Κατσούλη, Λίτσας Μπεσκάκη, Λευτέρη Σταυρινουδάκη και ένα ποίημα του Χιώτη νεοέλληνα ποιητή Φώτη Αγγουλέ (1911-1964). 


Η καλή παρέα έδρασε και τον επόμενο χρόνο. Η σεζόν 95-96 ήταν σταθμός για τον Παντελή, που μαζί με την Αναστασία Μουτσάτσου τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και την Αθηνά Μόραλη, σε συνεργασία με τον Φώντα Βουγά φτιάχνουν τα 13 Φεγγάρια, με επιτυχία που συνεχίστηκε και την επομένη χρονιά με την προσέλευση του Κώστα Μακεδόνα στη θέση του Γεράσιμου.Toυ Φεγγαριού

Ακολούθησαν δύο πολύ επιτυχημένες σεζόν 97-98 και 98-99 στην Πανσέληνο στην Πλάκα μαζί με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, Σοφία Παπάζογλου, Νίκη Ξυλούρη, Γεωργία Γρηγοριάδου την πρώτη και Δέσποινα Ολυμπίου, Μαρία Αλεξίου τη δεύτερη σεζόν. 
Τα Χριστούγεννα του 98 κυκλοφόρησε ο τρίτος κατά σειρά δίσκος του το "Ένα Κρυμμένο Αχ". Στον δίσκο αυτό συνεργάστηκε και με τον αξέχαστο στιχουργό Άκο Δασκαλόπουλο. Οι άλλοι στίχοι ήταν όπως πάντα του Ηλία Κατσούλη της Λίτσας Μπεσκάκη και του Βαγγέλη Βελώνια, Παραγωγός σ' αυτή τη δουλειά ήταν ο Κώστας Κωτούλας. Ήταν πια καιρός να βγει μόνος του συναυλίες και να κάνει δικό του πρόγραμμα. 


To καλοκαίρι του 1999, βγήκε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα έχοντας μαζί την Δέσποινα Ολυμπίου, και η επιτυχία αυτών των συναυλιών αποτυπώθηκε σε ένα διπλό cd πού ήταν και ο τέταρτος προσωπικός του Παντελή θαλασσινού. 0 τίτλος του είναι παρμένος από δύο οριακά σημεία της Ελλάδος που έδωσε δυο απ' τις συναυλίες του. "Απ' τη Τήλο ως τη θράκη" ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ.

 0 δίσκος αυτός ξεπέρασε τα 150.000 cd απ' την κυκλοφορία του μέχρι σήμερα, και εκτός από τα γνωστά του τραγούδια περιέχει και επανεκτελέσεις τραγουδιών που είχε δώσει σε άλλους ερμηνευτές. Τραγούδια άλλων συνθετών που πάντα θαύμαζε και ορισμένα παραδοσιακά. Συμμετείχε φιλικά και ο Γεράσιμος με δύο τραγούδια. 
Το 2001 μεχρι το 2003 εμφανίζεται στην τρίτη κατά σειρά Μυροβόλο πού έφτιαξε στο Σύνταγμα της Αθήνας (με συνεργάτες τη Γεωργία Γρηγοριάδου και τον Πάνο Ρεντίφη. την Ειρήνη Χαρίδου τη Κατερίνα Παπαδοπούλου κι τη Δέσποινα Ολυμπίου). Γλυκοπαραμυθένια


Ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια εμφανίσεις στην Υδρόγειο, και στο Μύλο της Θεσσαλονίκης, και στό Ζούμ, το Σταυρό του Νότου, Δίπλα στο Ποτάμι στο GAZARTE, στον ΙΑΝΟ, και στην Εξέδρα, ενώ έχει εμφανιστει σχεδόν σε όλους τους χώρους που παίζεται ζωντανή μουσική του είδους του στην Ελλάδα. Δισκογραφικά ακολουθούν το «ΚΑΛΑΝΤΑΡΙ» τραγούδια για τους δώδεκα μήνες, σε στίχους του Ηλία Κατσούλη, που κυκλοφόρησε σε 3 πακέτα, (σε απλή συσκευασία CD, σε συσκευασία με DVD, και ένα βιβλίο με τον ίδιο τίτλο στις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ) , ακολούθησε το CD «Από άλλα περιβόλια» ένα διπλό CD με σχεδόν όλες τις τραγουδιστικές του συμμετοχές. 


Μέσα στο 2009 έκανε 3 CDs. (Δύο συνθετικούς, κι ένα τραγουδιστικό)…. Το "ΜΗ ΜΟΥ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙΣ Τ' ΟΝΕΙΡΟ" σε στίχους του Κώστα Φασουλά, που τραγούδησε ο Μανόλης Λιδάκης, και το "ΜΟΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ" σε στίχους του Θοδωρή Γκόνη, που τραγούδησε η Μελίνα Κανά.., και η τρίτη εξ ίσου σημαντική, συνεργασία του με το ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, στο CD, «Ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙ Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ» απ το ομώνυμο θεατρικό, του ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗ.

Τώρα ετοιμάζει μια καινούργια δουλειά με τίτλο "ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ" η οποία έχει παρουσιαστεί μόνο ΖΩΝΤΑΝΑ, σε διάφορους χώρους σε όλη την Ελλάδα...Έχει στο ενεργητικό του δεκατέσσερις προσωπικούς δίσκους και καμιά πενηνταριά συνθετικούς και "συμμετοχικούς", και όλοι οι προσωπικοί του, -(πλήν ενός ή δύο) -έχουν γίνει, χρυσοί, πλατινένιοι, ή δις πλατινένιοι..
Τραγούδια του έχουν τραγουδήθεί από όλους σχεδόν τους έλληνες τραγουδιστές, καθώς επίσης και από ξένους, σε Τουρκία, Ισραήλ, Λίβανο, με κυριότερους τους Muslum Gurses, και Sezen Aksu, Dorit Farkash, κ. α. 

Παραμύθι


Έχει συνεργαστεί με τους Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Χρόνη Αηδονίδη, Χαρις Αλεξίου, Γιώργο Νταλάρα, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Γιάννη Σπανό, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Νίκο Ξυδάκη, Μαρία Φαραντούρη, Δήμητρα Γαλάνη, Χαρυ Κλύνν, Βασίλη Σκουλά, Νότη Μαυρουδή, Βούλα Σαββίδη, Γιώργο Ανδρέου, Μανόλη Λιδάκη, Μελίνα Κανά, Γιώργο Σταυριανό, Μάριο Τόκα, Διονύση Θεοδόση, Νικόλα Μητσοβολέα, Μιχάλη Νικολούδη,


 Κατερίνα Κούκα, Γιώργο Χατζηνάσιο, Χρήστο Τσιαμούλη, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Αναστασία Μουτσάτσου, Βασίλη Λέκκα, Γιάννη Σπάθα, Βασίλη Καζούλη, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Μίλτο Πασχαλίδη, Δημήτρη Κοντογιάνη, Πέτρο Δουρδουμπάκη, Βαγγέλη Γιαννάκη, Ανδρέα Κατσιγιάννη, Κώστα Μάντζιο, Αντώνη Απέργη, Κώστα Παυλίδη, Σοφία Παπάζογλου, Γεωργία Γρηγοριάδου, Πάνο Ρεντίφη, καθώς επίσης και με τους Νίκο Καλμπαλίκη, Τάσο Κοντόσταυλο, Γιάννη Μπρούση, Γιάννη Λαγωνίκα, Γιώργο Χριστοδούλου, Στρατή Καλαφατούδη, Βασίλη Απόκοτο, κ.α. 
..........................................................................................................................................................
Αφιερωμένα από μένα και άλλα τραγούδια του Παντελή Θαλασσινού


Φανέλλα με δικέφαλο

αφιερώμενο στον φίλο
ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟ ΑΕΤΟ

Κιτρινόμαυρος Αετός


Ο Πατέρας

αφιερωμένο για όλους τους πατέρες
στην ημέρα του πατέρα, 17/6/2012
Τρίτη Κυριακή του Ιουνίου

Χρόνια τους Πολλά!!! 


Τέλος των δικών μου αφιερώσεων
....................................................................................................

 Τραγούδησε και για όλους τους μήνες... 
Σημαντική θεωρεί και τη συνεργασία του, με μεγάλους και σπουδαίους μουσικούς.. και στιχουργούς γνωστούς και μή. Τραγούδησε σε πολλές συναυλίες με την ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ ορχήστρα της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, και με άλλες ορχήστρες και χορωδίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και σε χώρους όπως, στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Θεσσαλονίκης, Βασιλικό θέατρο, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο Δίον, στους Φιλίππους στο Θέατρο Λυκαβηττού, στο Θέατρο Βράχων, στο Θέατρο Πέτρας, στο Παλλάς, στο Σ.Ε.Φ., και σε πολλά γήπεδα, στάδια και συναυλιακους χώρους. …και όπως λέει ο ίδιος:
"Με τη μουσική του, έκανε πραγματικότητα το παιδικό του ποδοσφαιρικό όνειρο, έπαιξε στα μεγαλύτερα γήπεδα της χώρας."

Στο εξωτερικό έχει τραγουδήσει στην Κύπρο, στήν Τουρκία, στη Ζυρίχη, στη Γένοβα, στη Ρώμη, στην Οδησσό, στη Στοκχόλμη, στη Φραγκφούρτη, και στο Λονδίνο.
Έχει κάνει μουσικές για το θέατρο, τον κινηματογράφο, σε σίριαλς, διαφημίσεις, μουσικά σήματα σταθμών, και τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές. 

Ο Μάης έχει μυστικά


Τον έκτο μήνα τον καλό


Ιούλιος πορθητής


Αύγουστος είναι

ΣεπτέμβριοςΈνας μικρός, γλυκός,  παλιός Σεπτέμβρης
Ο Οκτώβρης σημαία στα μπαλκόνια


Νοέμβρης μήνας ταξιδεύει


Δόξα Δεκέμβρη μήνα


Ο χρόνος του Γενάρη


Φλεβάρης των φλεβώνΟ Μάρτης Μάρτης μίλησε


Ένας ευαίσθητος ΑπρίληςΕδώ τελείωσε το όμορφο ταξειδι...

Ελπίζουμε να σας άρεσεΟι Μουσικές Εξαίσιες... σας περιμένουν στο επόμενο!!!!
Πληροφορίες πήραμε από την επίσημη ιστοσελίδα του καλλιτέχνη

Εικόνες για τους μήνες από το όμορφο ιστολόγιο της Ανθής
http://dreamskindergarten.blogspot.gr


17 σχόλια:

marianaonice είπε...

καλοσωρίζω κι εγώ τις φίλες μας!

Υπέροχο και πλήρες αφιέρωμα στον θαυμάσιο Παντελή Θαλασσινό!

lamprini lamprinou είπε...

Ευχαριστώ, καλή μου marianaonice, για τα καλά σου λόγια!!!

Εξαιρετικός καλλιτέχνης!!!

Ζήση Ανθή είπε...

Εκπληκτικό αφιέρωμα !!!
Δεν έχω λόγια !! Τέλειο !!!!!!!!!!!
Και πρόλαβες τη δημοσίευση πριν τα γενέθλιά του !!
Ευχαριστώ πολύ !!

lamprini lamprinou είπε...

Aνθή μου... Εσύ είσαι αυτή που διάλεξες τα όμορφα βίντεο....
Εγώ απλώς... τα έβαλα!!!

Αν δεν είχα και σένανε!!!

Χαίρομαι που σου αρέσει... και σε ευχαριστώ για όλη την
βοήθεια που μου έχεις δώσει εδώ στον Ιντερνετικο χώρο!!!

Εγώ, ευχαριστώ Πολύ!!!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ.SUNSET είπε...

καλημερα ευχαριστω για την αφιερωση ,καλως σας βρηκα
αγαπημενος τραγουδιστης μεταξυ αλλων και ο Παντελης Θαλασσινος

lamprini lamprinou είπε...

Καλημέρα καλό μου Δελφινάκι... χαίρομαι που σου αρέσει ο Παντελής!!! Ελπίζω να σου αρέσουν και οι επόμενες αναρτήσεις μου!!!

Περιμένω την γνώμη σου!!!

rena είπε...

Σούπερ ανάρτηση,μ' αρέσει ο Θαλασσινός!!!!

lamprini lamprinou είπε...

Ρένα μου, χαίρομαι τόσο που σου άρεσε.. για όλα ευθύνεται η Ανθή!!! ... Χαχαχα...

Τα λέμε!!!

MΠΟΜΠ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ είπε...

Ωραίο αφιέρομα!!!

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΣ ΑΕΤΟΣ είπε...

Μπείτε εδώ http://www.youtube.com/watch?v=FElWcUDhT4Y για να δείτε το τραγούδι: Φανέλα με δικέφαλο του Παντελή Θαλασσινού.

lamprini lamprinou είπε...

ευχαριστώ πολύ ΜΠΟΜΠ! ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗ!!!

lamprini lamprinou είπε...

ευχαριστώ κιτρινόμαυρε Αετέ... θα μπω... να ακούσω!!!

lamprini lamprinou είπε...

και θα το προσθέσω για σένα... στην Ανάρτηση!!!

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΣ ΑΕΤΟΣ είπε...

Ευχαριστώ.

lamprini lamprinou είπε...

Παρακαλώ...έναν αετό τον έχουμε!!!

Irida είπε...

Τρομερό αφιέρωμα στον Θαλασσινό. Μπράβο σας!

lamprini lamprinou είπε...

Irida πολύ ευγενικό εκ μέρους σου.. εΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ετικετες

'Still loving you (1) "Winter Stars" original song by Indieattik (1) 1 (1) 10 αγαπημένα τραγούδια (1) 1821 (1) 1985 (1) 1η ανάρτηση (1) 2... 4 πιγκουϊνάκια... στην βεράντα μου... (1) 200 αναρτήσεις (1) 2012 (1) 2014 (3) 2015 (1) 25 Νοεμβρίου 2013 (1) 25η Μαρτίου 1821 (2) 28η Οκτωβρίου 1940. τραγούδια (1) 28th October 1940 (1) 3ο το μπλογκ μας (2) 58.000 προβολές... (1) Α' μέρος (1) Α΄μέρος (1) Αγγλία (2) Αγία Αικατερίνα (2) Αγία Άννα (1) Άγιος Παΐσιος (1) Αγνή Παρθένε (1) Αθήνα (2) Αθήνα 2004 (1) αθλητισμός (2) ακκορντεόν (1) Αλέξανδρος Γκράντσκυ.... (1) αλλαγές στο μπλογκ (1) Αμερική (2) Αμύνταιο (1) Αναστάσης και Παρασκευάς Κ. (1) Ανθή (1) Αντιγόνη (1) Αντώνης Κυρίτσης (1) άρπα (1) Αρχαία (2) Αρχαία Ελλάδα (1) Αρχίλοχος (1) αστείο (1) αστέρια (4) Αυτή την θάλασσα (1) αφιέρωμα (4) αφιέρωμα Παιδικά Χαμόγελα (1) αφιέρωμα στον ASSOS (1) αφιέρωμα στον Harry Goaz (1) αφιερωμένο (16) Αφιερωμένο στην Πόπη Μαρκίδη... (1) Αφιερωμένο... (10) αφιερώσεις (1) Αφρική (1) Β' μέρος (2) Βασίλης Λέκκας (1) ΒΓΗΚΑΜΕ ΤΡΙΤΟ (1) Βέρντι (1) βιβλίο (1) Βιβλιοπαρουσίαση (7) Βίκυ (1) βίντεο (11) Βιολέττα Νταγκάλου (3) βιολί (4) βιολοντσέλλο (2) Βόλος (1) Βούλα Ζουμπουλάκη (1) Βραβείο (3) Βραβείο από την φίλη Ροδούλα (1) Βυζαντινή μουσική... (3) Γ' μέρος (1) Γαλλία (1) γάτα (1) γενέθλια (2) Γεώργιος Παπασιδέρης (1) Για πού τόβαλες καρδιά μου (1) γιαγιά (1) Γιάννης Κότσιρας (1) Γιάννης Πάριος (1) Γιάννης Σπανός (1) Γιάννης Σπάρτακος (1) Γιάννης Χαρούλης (1) Γιοβάννα (1) Γιώργος (1) Γιώργος Αλουπογιάννης (1) Γιώργος Κανάρης (3) Γιώργος Νταλάρας (1) Γκρέτα Γκάρμπο (2) Γλυκερία (1) γυιος (2) Δ' μέρος (1) Δανάη (1) δάσος (1) Δεν έχω πολλά (1) Δημήτρης Ζάχος (1) Δημήτρης Μητροπάνος (1) Δημήτρης Χορν (1) δημιουργίες στην αμμο (1) δημοτικό σχολείο και μουσική (1) διαγωνισμό του ΤΟΠ ΜΠΛΟΓΚΣ (2) διαγωνισμός (2) Ε΄ μέρος (1) Έδεσσα (1) Εθνική επέτειος (1) εικόνες (2) Εκείνο το καλοκαίρι (1) Εκκλησία (2) Εκπληκτικά γλυπτά από χαρτί (1) Ελένη Καραΐνδρου (2) Ελεονώρα Ζουγανέλη (1) Ελεύθεροι Πολιορκημένοι (1) Έλληνες Ηθοποιοί (1) Έλληνες Ηθοποιοί και αφιερωμένο στο μπλογκ "Στα Παρασκήνια" (1) Εντίτα Γκρουμπέροβα (1) Ερρίκος ο 8ος (1) Ερωτόκριτος (1) Ευανθία Ρεμπούτσικα (1) Ευμορφία Μεταξάκη (1) ευχές (1) έχε γεια καημένε κόσμε (1) ζεϊμπέκικο (2) Ζηνοβία (1) Ζήση Ανθή (1) Ζορμπάς (1) ζώα (2) Ζωγραφική (5) Ζωή (2) Ζωή Φυτούση (1) Ζωρζ Μουστακί (2) Η Αίθουσα του Θρόνου (1) Η Ιστορία της Μουσικής (1) Η Μελωδία της Ευτυχίας (1) Η μπαλάντα του Αντρίκου (1) Η μπαλάντα του Μαουτχάουζεν (1) η παρουσίασή μας στο μπλογκ top blogs (1) Η πέτρα (1) Ήμασταν τόσο νέοι (1) Ήπειρος (1) Θ. Στανίτσας (1) θάλασσα (1) θαλασσάκι μου (1) θέατρο (2) Θοδωρής (1) Ιαπωνία (1) Ινδιάνοι (2) Ισπανία (1) Καζαντζίδης Στέλιος (2) και αφιέρωμα στην Πόπη Μαρκίδη (1) και Μαργαρίτα Πάσχου (2) Καίτη Παρίτση (1) καλάντα (1) κάλαντα Φώτων (3) καλή επιτυχία (1) καλό Πάσχα (4) καλοκαίρι (1) καλοκαίρι 2017 βίντεο (1) καλοκαίρι και Ζακ Μπρελ (1) καλοκαιρινή επανάληψη (1) Καμπανέλλης (1) Καραβάτζιο (1) Κατερίνα (3) Κατερίνα Γ. (1) Κατερίνα Δ. (3) Κατερίνα δε. στα. πα. (1) Κατιούσα (1) κιθάρα (2) Κική Μορφονιού (1) κινηματογράφος (1) κινούμενα σχέδια... (1) Κλαβεσέν (1) κλαρίνο (1) κλασσική μουσική (1) κλπ (1) κονσέρτο (2) Κώστας Καπνίσης (1) Λαμπρινή Τζούρκα (8) Λευκές νύκτες (1) Λίγες γραμμές έτσι... χωρίς πρόγραμμα (1) λίγες γραμμές... έτσι (4) Λίγες γραμμές... έτσι... (2) Λουκιανός Κηλαηδόνης (1) Λούκυ Λουκ (2) μαγικός αυλός (2) μάθημα (1) Μαλαματένια λόγια (1) Μάνα μου Ελλάς (1) Μάνα μου τα κλεφτόπουλα (1) Μάντισσα (1) Μαρία Δημητριάδη (1) Μαρία Κάλλας (4) Μαρία Κυνηγού - Φλάμπουρα (1) Μαρία Λαμπρό (1) Μαρία Μπούσιου (1) Μαρίνα Σάττi (1) μαριονέτες (1) Μάριος Τόκας (1) Ματωμένος Γάμος (1) Μαria Callas (1) Μελίνα Μερκούρη (4) Μες στην Μεσόγειο... (1) μέσα από σένα (2) μητέρα (2) Μια βοσκοπούλα αγάπησα (1) Μίκης Θεοδωράκης (8) Μικρή πατρίδα (1) Μιλτιάδης Καρύδης (1) μιούζικαλ (1) Μιχαήλ Μπαρίσνικωφ (1) Μιχάλης Χατζηγιάννης (1) μόδα (1) Μότσαρτ (1) μουσικά όργανα (3) μουσικές εξαίσιες με αναμνήσεις (11) μουσική (19) μουσικός του δρόμου (1) Μπαμπά (1) Μπομπ ο Σφουγγαράκης και αφιέρωμα στον Β. Καλατζή (1) Νανά Μούσχουρη (1) Νατάσσα Μποφίλιου (2) Ναύπλιο (1) Νέα Υόρκη (1) νέο κύμα (1) νέο τραγούδι (1) Νηπιαγωγός Πυθαγορείου (1) Νικόλας Τσάρας Vangelis Valasiadis (1) Νίκος Γκάτσος (2) Ντίσνεϋ (1) Ντμίτρι Χβοροστόφσκυ (2) Ντόρα Γιαννακοπούλου (1) ντραμς (1) νύχτες Μοσχας (1) Ξενητεμένα μου πουλιά... (1) Ξένοι ηθοποιοί (1) Ο κύριος Κώστας κι η γραφομηχανή του... (1) Ο μολυβένιος στρατιώτης (1) ο Πόλεμος των Άστρων (1) Ο ταχυδρόμος πέθανε (1) Ο χορός με την σκιά μου (1) ο χορός του Ζαλόγγου (1) Οδός Ονείρων (1) όπερα (4) Ορφέας Περίδης (1) ορχήστρα (3) Όταν έρχονται τα σύννεφα (1) Ουκρανία (1) παιδιά (4) παιδικό τραγούδι (1) Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι (1) Παναγία (2) Πανεπιστήμιο (1) Πάνος Μουζουράκης (1) Παντελης Θαλασσινος (1) παππούς (1) παραδοσιακά τραγούδια (5) παραδοσιακό όργανο (1) Παράλιον Άστρος 2016 (1) παραμύθι (3) παρέλαση (1) Πάσχα (2) Πασχάλης Τερζής (1) πατέρας (1) Πέγκυ Ζήνα (1) Πειραιάς (1) Πέραμα (5) Πες μου μια λέξη (1) Πετρολούκας Χαλκιάς (1) Πήλιον (1) πιάνο (11) πιγκουΐνοι (1) Πολίτικη Κουζίνα (1) πολιτικός (1) ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ (1) Προφήτης Ηλίας (1) πρωτεύουσα (1) πτηνό (2) Ρένα (1) Ρένα Βλαχοπούλου (1) Ρίκη Ματαλλιωτάκη (1) Ρώμη (1) Ρωσσία (8) Σήμερα Χριστός Ανέστη (1) Σήμερον Κρεμάται επί ξύλου (1) σκύλος (2) σοπράνο... (1) Σοφία Λώρεν (1) Στ' (1) ΣΤ΄ μέρος (1) Σταύρος Σιόλας (1) Στον κύριό μας με αγάπη (1) Στον ποταμό του έρωτα (1) Σύλβια Πλαθ (1) Συμφωνία (1) συναυλία (1) συντριβάνι (1) Τα παιδιά της Χορωδίας Les choristes (1) τα παιδιά του Πειραιά (1) Τα ταλέντα μας (5) ταινία (4) ταξειδεύοντας με την σκιά μου (1) ταξείδια στην Ελλάδα (2) τελετή έναρξης (1) Τερψιχόρη Παπαστεφάνου (1) Τζένη Καρέζη (1) ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΓΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ (1) Της Άρνης το Νερό (1) Το "λίγες γραμμές... έτσι..." (2) το αστέρι του βορριά (1) Το ζείμπεκικο (1) Το Λουλούδι (1) το παζάρι (1) Το πέλαγο είναι βαθύ (1) Το σφαγείο (1) Το τραίνο φεύγει στις οκτώ (1) Το Sir With Love (1) του μικρού βορριά (1) Τουρκικό Μαρς (1) τραγούδια (21) τραγουδιστής (2) Τρίο Κιτάρα (1) τσίρκο (2) Τώνης Μαρούδας (1) ύμνοι (4) Φαντάγκο (1) Φινλανδία (2) Φρεντ Ασταίρ (1) Φτωχός και μόνος καουμπόι (1) Φωτεινή Βελεσιώτου (3) φώτο (1) Χάθηκα μέσα στη ζωή μου (1) Χαλκίδα (1) Χαμομηλάκι (1) Χάρης Βαρθακούρης (1) Χάρις Αλεξίου (2) Χατζιδάκις (6) Χαris Alexiou (1) χελωνα (1) χορός (12) χορωδία (2) Χορωδία Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου (1) Χορωδία Κόκκινου Στρατού (1) Χριστός Ανέστη (1) Χριστούγεννα (6) Χριστούγεννα 2013 (2) Χριστούγεννα 2015 (1) Χρόνια πολλά (9) Χρυσόστομος Μητροπάνος (1) χώρα (1) ψήφο στις μουσικές εξαίσιες (1) ψηφοφορία (1) ωκεανοί oceans (1) À Bicyclette (1) a ladybird (1) A Rain of Tears (1) a touch of spice (1) Aντόνιο Βιβάλντι (1) Adagio in G Minor (1) Albinoni (1) Alegria (1) All I Want for Christmas is My Two Front Teeth (1) Amazing Grace (2) Amazing Paper Sculptures (1) Anderson and Roe (1) ANDREA BOCELLI (1) animal muppet (1) Annie Fischer (1) Answer to a prize from Rodoula Serdary (1) Antaeus (1) Antonio Vivaldi (6) Ave Maria (1) B' part (1) Bach (5) Barbra Streisand (1) barcarolle (1) Beatles (2) Bee Gees (1) Beethoven (2) Believe In Yourself (1) Besame Mucho (1) Beyonse (1) Bill Evans (1) Bing Crosby (1) Boat on the river (1) Bob Hope (1) Bon Jovi (1) Bossa nova (1) British Coronation Anthem (1) Buxtehude (1) Caballe (1) California Dreamin' (1) Caterina Valente (2) Celine Dion (1) Celtic Woman (2) Christmas Canon (1) Christmas Carols (1) Cinefil (1) Cirque du Soleil (1) Cold Little Heart (2) Conerto for 4 pianos (1) Daddy (1) Darci Lynne (1) Dark Eyes (2) Dark Side of the Moon (2) David Garrett (1) David Oistrakh (1) Debussy (1) dedicated (1) dedicated to Popi Markidi (1) dedication (1) dedication to top blogs (1) delfinaki-sunset (1) Delibes (1) Diana Ross (1) Dimitris Mitropanos (1) Djunga (1) Dmitri Hvorostovsky (1) Eυχαριστώ πολύ (1) Eagles - Hotel California (2) Easter (1) Ed Ames (1) Ederlezi (1) Edita Gruberova (1) Edward Grieg (2) Effie's Sweet Home Designs (1) Ekaterina Gordeeva (1) El Choclo (1) Elegy for the Arctic (2) Elen En. (1) Elena (1) Ella Fitzgerald (2) Elvis Presley (2) Erik Satie (2) European Anthem (1) Everly Brothers (1) facebook (2) Fantaisie Hongroise (1) Fauré plays Fauré Pavane (3) Film (1) Flashmob (2) Four reasons (1) Fred Astaire (2) Gene Kelly (1) Giannis Pit (2) Glenn Gould (1) gloria (1) God rest ye merry gentlemen (1) God Rest You Merry Gentlemen (1) GREECE (1) greek songs (1) Greta Garbo (1) H ζωή είναι ωραία (1) Hallelujah (2) handel (3) Haydn (1) He's Got You (1) Henry Mancini (1) Hilary Hahn (1) Horne (1) Horowitz (2) Howards End (1) Hymn of the Cherubim (1) hymns (1) I Dreamed A Dream (1) I Have Nothing (1) if you go away (1) Igor Levit (1) Il Divo (1) Indila Derniere Danse (1) Ioannis (1) Isabelle Richard (2) J. K. Mertz (1) Jack Vidgen (1) Jacques Brel (2) Je suis Greque (1) Jean Sibelius (2) Jethro Tull (1) Joachim Müllner (1) Joan Baez (3) Joe Dassin (1) Johannes Linstead (1) John Denver (2) John Travolta (1) Johnny Cash (2) Jose Luis Rodriguez (1) Judy Collins (1) Julie Andrews (2) Kate'sCakeBox (1) KATICA & ANIKÓ ILLÉNYI (1) King's Singers (1) Konstantina (1) Kris Kristofferson (1) Kseniya Simonova - Sand Animation Ξένια Σιμόνοβα (1) Kylie Minogue (1) Kyrie (1) L' Amerique (1) La Donna e Mobile (2) La vita e bella (1) Lalo (1) lamprini (3) Lana Del Rey (1) Lang Guo-ren (1) Lang Lang (1) Le Facteur (1) Leo Rojas (1) Leonard Bernstein (1) Leonard Cohen (2) Life Goes On (1) Life is beautiful (1) Lisa Layne (1) Liza Minelli (1) Louis Armstrong (3) Lucky Luke (1) Ludmila Zykina (1) Ludovico Einaudi (3) LuLu (1) Ly O Lay Ale Loya (1) Mισό εκατομμύριο προβολές σελίδας... (1) Madama Butterfly (1) Mamas & The Papas (1) Marco Pedrazzi (1) Marilise (1) mario 1985 (1) Márta and György Kurtág (1) Mary Hopkin (1) Massachusetts (1) Maya Plisetskaya (1) me (maria) (1) Melina Mercouri (1) memories part 6 (1) Mendelssohn (2) Merry Chrtistmas (1) Messiah (2) Mia Petra (1) Michael Hatzigiannis (1) Michael Kiwanuka (2) Mikhail Baryshnikov (1) Mozart (3) Muppet Show (3) music exquisite with memories part 1 (1) music exquisite with memories part 2 (1) music exquisite with memories part 3 (2) music exquisite with memories part 4 (1) music exquisite with memories part 5 (1) musicals (1) Nathalie Stutzmann (1) Nights In White Satin (1) Nikos Gatsos (1) Now we are free (1) O Φωρέ παίζει Φωρέ (1) Ochi Chernyie (2) Olivia Newton-John (1) Once Upon A Time In Paris (2) ONIRAMA - ΑΛΛΑΓΗ (1) our presentation (1) Paavo Järvi (1) Pablo Casals (1) Pantelis Thalassinos (1) Paul Anka (1) Pavane (1) Pavarotti (4) Peer Gynt (1) Pelageya (1) Perry Como (1) Peter Paul and Mary ...Blowin in the wind (2) petros milonas (1) Piano Concerto no. 2 (1) piano concerto no. 23 (1) Pink Floyd (2) Pink Panther (1) Please Don´t Let Me Be Misunderstood (1) Primavera (1) Rachmaninoff (2) Ravel (1) Ray Charles (2) remboutsika eyanthia (1) rena (2) Rigoletto (3) Rita Hayworth (1) Riverdance (2) Rosetta Tharpe (1) Rowan Atkinson (1) Rudolph Nureyev (1) Russian Folk Song (1) Saint Saens (1) Sandro Botticelli (1) Sarabande (1) Scarborough Fair (1) Schubert (5) Scorpions (1) Scriabin (1) serenade (3) Sergei Grinkov (1) Sesame Street (3) she's a lady (1) Shirley Bassey (3) Simon and Garfunkel (1) Solveig's Song (1) SpongeBob (1) St. Mary's songs (1) Star Wars (1) Stop and Hear the Music (1) Styx (1) Sumi (1) Summertime Sadness (1) Susan Boyle (1) Suzanne (1) Sylvia Plath (1) Syros 2J's (1) syros2js (1) Tέσσερις εποχές (1) Take Me Home Country Roads (1) Tchaikovsky (1) The Animals (1) The Best (1) The brothers Four (1) The Flower (Amos Lee) και αφιέρωμα στην Δ. Καλατζή. (1) The Flower Duet (1) The House of the Rising Sun (1) The Kelly Family (1) The Moody Blues (1) The Piano Echoes (1) They Can't Take That Away From Me (1) Those Were The Days (1) Tina Turner (1) To Sir With Love (1) Toccata and Fugue in D minor (1) Tom Jones (1) Top blogs (2) Trans-Siberian Orchestra (1) trips in Greece (1) TRY TO REMEMBER. (1) typewriter (1) Unkle (1) Valaam Brethren Choir (1) vasilis paxis (1) Vassilis Digos Βασίλης Δίγκος (1) vatolakkiotis (1) Verdi (2) video (3) Viva La Vida (1) vote music equisite (1) Waldstein sonata (1) war songs (1) White nights (1) Whitney Houston (2) why me Lord (1) Woman in Blogs (1) Xριστούγεννα (1) Xaris Alexiou (1) Yehudi Menuhin (1) Yves Montand (1) Zadok The Priest (1) Zbigniew Preisner (1) Zorbas the Greek (1)