Μιχάλης Καρυοφυλλίδης
Διεύθυνση Χορωδίας
Ο Μιχάλης Καρυοφυλλίδης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής της Άρτας και κάτοχος Μεταπτυχιακού με ειδίκευση Διεύθυνση Παιδικής-Σχολικής Χορωδίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Επίσης, είναι κάτοχος Πτυχίων Ανωτέρων Θεωρητικών και Διπλώματος Πιάνου.
Το 2012 ίδρυσε και διευθύνει τη Δημοτική Χορωδία Αιγινίου Canto Olympus.
Το 2017 ανέλαβε τη διεύθυνση της Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Με το παιδικό τμήμα της πρώτης έχει κερδίσει το Α’ βραβείο στον 25ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χ.Ο.Ν. στην Αθήνα, Α’ Χρυσό Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ & Διαγωνισμό Χορωδιών της Interkultur στην Κέρκυρα και Α’ Χρυσό Βραβείο στον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών της ARTIVA στο Ναύπλιο.
Από το 2012 έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του διήμερου Φεστιβάλ Χορωδιών Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.
Έχει διατελέσει διευθυντής ορχήστρας και χορωδίας καθώς και ενορχηστρωτής σε πολλές μουσικοθεατρικές παραστάσεις και αφιερώματα.
ΠΗΓΗ: https://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=44&id=3167
Παιδική χορωδία Αιγινίου Fons Musicalis "Τα παιδιά κάτω στον κάμπο- Οδός Ονείρων"
Ακούστε ήχο... υπέροχος...
Lamprini T.
Y.Γ... ΠΗΓΗ:
https://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=44&id=3166
Νεανική Χορωδία Αιγινίου 'Fons Musicalis'
Χορωδία
Η Νεανική Χορωδία Αιγινίου “Fons Musicalis” ιδρύθηκε το 2012 από τον σημερινό Διευθυντή της, Μιχαήλ Καρυοφυλλίδη.
Σκοπός της είναι η προώθηση και η ανάπτυξη του χορωδιακού τραγουδιού καθώς και η γενικότερη μουσική καλλιέργεια.
Λειτουργεί σε τρία τμήματα: Παιδική, Τμήμα Προετοιμασίας και Νεανική Χορωδία, στα οποία συμμετέχουν πάνω από 80 παιδιά. Το ρεπερτόριό της αποτελείται από έργα ελληνικής μουσικής δημιουργίας αλλά και έργα ξένων συνθετών, από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα.
Το Νεανικό Τμήμα έχει συμμετάσχει σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις όπως οι Μελωδένια Πολιτεία των Νανάς Κριεκούκη και Έλσας Νάκου και Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Τσάρλς Ντίκενς.
Έχει συμπράξει επί σκηνής με τον Μανώλη Μητσιά και τον Νικόλαο Λειβαδίτη και έχει λάβει μέρος σε πλήθος χορωδιακών φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, καθώς και σε συναυλίες αφιερώματα όπως “Η Έντεχνη Λαϊκή Μουσική Μέσα Από Το Χορωδιακό Τραγούδι”, “Θαλασσογραφίες” κ.α.
Σημαντική στιγμή αποτελεί η συμμετοχή της στο Olympolis Art Project, όπου παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα η σύνθεση του Ολλανδού Eddy Koopman, Ραψωδία για τον Όλυμπο.
Πρωτότυπη για τα Ελληνικά δεδομένα υπήρξε η σύμπραξή της με το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης.
Κορυφαία στιγμή αποτελεί η διάκρισή της στον 25ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χ.Ο.Ν. (Χορωδίες και Ορχήστρες Νέων), όπου απέσπασε το Α' Βραβείο “Εκτός Συναγωνισμού”.